Turistička organizacija Bijelo Polje


Jahanje konja

Foto:

ILIJA RMANDIĆ

https://www.instagram.com/nakonjima/

Zovem se Ilija Rmandic,zivim u Pavinom Polju.

Vratio sam se zavicaju kada sam okusio gorak hljeb u raznim gradovima i drzavama, radeci u firmama cije gazde su žurile da se obogate ne osvrćući se na dobrobit radnika.

Sada sam svoj na svome, živim kako hoću i radim ono što volim.

Uzgajam konje koji su moja velika ljubav još od ranog djetinjstva. To je jedan poseban spoj jer kad nesto zavolite i to vam se ureže u srce od toga nema odustajanja.

Zamislite samo taj osjecaj kad vas vas ljubimac nosi u galopu, kroz prirodu, livade, šume, prelaze se potoci i proplanci, to je uzivanje i dozivljaj, i konja i jahača.

Prethodnih godina sam išao na konjičke trke, spremao konja, dosta puta pobjedjivao, bio medju prva tri I tako vidim da mi konj uzvrati ljubav koju ja njemu dajem.

Gajeci konje iz čiste ljubavi i posmatrajuci desavanja u okruženju dosao sam na ideju da se počnem baviti turizmom, odnosno da pružam usluge jahanja na konjima da bi konji mogli izdrzavati sami sebe jer iskreno ranije je sve išlo preko mojih ledja, radio sam teške poslove da bi konjima obezbijedio-kupio hranu, žitarice, sijeno i razne dodatke ishrani.

Sada imam 20 konja i sve je malo drugacije. Sa njima zaradim za njih i ja sam zadovoljan, jer ih imam i dok ih posmatram kako uzivaju na pasnjaku moje srce je puno i zadovoljno.

Zivot na selu nije lak ali je zdrav i uprkos svim teškoćama lakše je raditi kada nešto voliš bez obzira koliko je teško.

Dolaze gosti sa svih strana svijeta, kako domaći tako i stranci.

Ima i bojazljivih ljudi koji pristupaju svemu sa navjericom ali kada vide pitomost i mirnoću konja onda je sve drugacije.

Odusevljenje ne kriju nakon završene ture i sto mi je posebno drago mnogi, dodju više puta.

Imaju šta da vide, prelijepe predjele pod planinom Lisom a sto jahanje duže traje to se vise i vidi.

Ja sam inace licencirani instruktor jahanja, tako da svoj posao poznajem odlično i svim gostima sam uvijek na usluzi i tokom jahanja.

Radim ture od sat dva ili tri  za one spremnije i radim ture citav dan i dva dana jahanja za goste koji zele bolji i duzi dozivljaj.

Pavino Polje se nalazi na polovini magistralnog puta od  Bijelog Polja prema Pljevljima.

069 212 218

068 347 479

 

SUAD PIPI HOTT

https://www.instagram.com/jahanje_konja_bijelo_polje/

Ja sam kao dijete zavolio konje, moj pradjed, djed i otac su uvijek imali konje, ja sam cetvrta generacija.

Ja sam jos kao dijete imao trkackog konja, išao sam na razna takmičenja i bio sam veoma uspješan.

S obzirom da sam imao tri konja dosao sam na ideju,  da otvorim školu jahanja.  

Živim u Bijelom Polju, na Dzafica Brdu,i tu imam prelijepe staze za jahanje. Usled velike zainteresovanosti,  kupio sam dodatno 7 konja, tako da sada imam 10 konja.

Udaljen sam od grada 1kilomer sto je velika prednost. Cijena jahanja jednog konja je 10 eura jedan sat,i ja sam i instruktor i vodic.