Turistička organizacija Bijelo Polje


Bjelasica

Foto: asdasd sda asd

Nestvarna Bjelasica – drugačija od svih planina

Bjelasica je jedna od dostupnijih planina u Crnoj Gori, zbog čega je ne treba zaobilaziti. Sa svojim zatalasanim pašnjacima i gustim šumama, ona u potpunosti odudara od crnogorskog kraškog stereotipa jednog Lovćena, Žijova i Maganika. Zbog svog centralnog položaja, horizont planinskih vrhova oko Bjelasice je izuzetno bogat. Po jasnom jesenjem ili zimskom danu sa Bjelasice se može dešifrovati cio vijenac Prokletija na istoku, dok se na zapadu do detalja mogu proučavati Maganik, Sinjajevina, Durmitor. U prvom planu, gotovo nadohvat ruke, dominiraju susjedni Komovi.

Na Bjelasici se nalazi čak šest ledničkih jezera. Zbog svog pitomog karaktera i mogućnosti izlaska običnim motornim vozilom na kote iznad 2000m, atrakcije su na dohvat ruke, bez dugih i jakih uspona. Bjelasica je savršena destinacija za porodičan planinarski izlet sa djecom svih uzrasta.

Bjelopoljska strana Bjelasice je posebno interesantna, sa najdužim periodom zadržavanja snijega, i jedna od najpogodnijih za izgradnju Ski centra i kompleksa hotela. U toku je realizacija projekta ski centra " Cmiljača "