Turistička organizacija Bijelo Polje

MAŠAN BOJIĆ

Foto:Masan Bojić

Vec duzi niz godina bavim se izradim suvenira od drveta, magneta za frizider i drvenih igracaka.
Suveniri su uglavnom usmjereni u pravcu sjecanja (kroz suvenir), na nekada upotrebne predmete koji su se koristili u Crnogorskim domacinstvima, odnosno do sredine proslog vijeka, koje obicno promovisem kao "etno-suvenir", odnosno: "... prešlica, stap za metenje masla, kravljača za mužu ovaca i koza, žban za nošenje vode, testere, kolica za transport tereta tzv. civrije, kaca za sir, sjekira...
 
 
Sto se drvenih igracaka tice, za njihovu izradu sam se najvise odlucio, kako bi se izbacila "reciklirana plastika", i kao ekoloski zdrav proizvod pocela koristiti drvena igracka.
 
Poceo sam prije nekih 10-tak godina, da se bavim ovim zanatom. Obzirom da nijesam imao posla, morao sam sebi naci neki izvor prihoda. Rad sa drvetom sam zavolio, i nastavio sam da radim, do danasnjeg dana. 
Do danas, prodajom suvenira, magneta i igracaka nijesam nesto previse zadovoljan, ali optimista sam da ce aktiviranjem price, tj. pokretanjem iz stanja mirovanja "Bjelasice", "Klisure" i "Djalovica pecine", odnosno pojavljivanjem prvih turista, podici na noge nas zanat.
 
Masan Bojic,
Bijelo Polje.
Tel/viber: 068 882 942
 

    Osnovne informacije

    MAŠAN BOJIĆ

  • Adresa: Gradska suvenirnica - Gradski trg Bijelo POlje
  • Telefon: Tel/viber: 068 882 942
  • Radno vrijeme: 07-18h
  • Broj zvezdica:
  • Website: masanbojic1973@gmail.com